Temaår – Till jordens yttersta gräns

Under 2020 kommer vi i Kortedalakyrkan att följa Equmeniakyrkans temaår ”Till jordens yttersta gräns” som följer bibelboken Apostlagärningarna. Temaåret kommer märkas genom att vi i gudstjänster och predikningar under året kommer att följa texterna i Apostlagärningarna. Där får vi följa kyrkans första tid och läsa om hur lärjungarna bar ut de goda nyheterna om Jesus ut i världen.

Såhär skriver Equmeniakyrkan på sin hemsida om temaåret:
I Apostlagärningarna möter vi en kyrka som korsar gränser. Nationella, kulturella, andliga, sociala och inte minst personliga gränser. I Apostlagärningarna 1:8 får lärjungarna uppdraget att vittna om Jesus till jordens yttersta gräns. Det uppdraget kommer med ett löfte. ”Ni ska få kraft när den heliga anden kommer över er” står det i början av samma vers. Vi hoppas att din läsning av Apostlagärningarna ska få bli ett sätt att möta Gud. Att det får ge dig kraft, inspiration och mod att våga utmana de gränser du möter.
(https://equmeniakyrkan.se/till-jordens-yttersta-grans/ )

För att alla i församlingen ska kunna följa med under året har kyrkan köpt in andaktsböcker som alla som vill kan få. Där har olika personer med koppling till Equmeniakyrkan skrivit korta reflektioner utifrån texterna i Apostlagärningarna (bland annat en av våra församlingsmedlemmar!). Välkommen på en av våra samlingar så kan du få en andaktsbok.