Uppdatering kring coronaviruset (covid19) – 2020-03-28

Equmeniakyrkan Kortedala följer noga utvecklingen kring spridningen av coronaviruset och de riktlinjer och rekommendationer från berörda myndigheter och från Equmeniakyrkan nationellt.

Med anledning av regeringens nya beslut om förbud av sammankomster med fler än 50 personer samt tidigare bedömning av allmän spridningen av coronaviruset ses som mycket hög, ställs våra samlingar in tills vidare. Detta gäller samtliga samlingar, med undantag för barnpysselkvällarna och hemgrupper.

Kyrkan kommer vara upplåst de tider vi enligt programmet skulle firat gudstjänst och andakt på söndagar. Det kommer vid dessa tider finnas möjlighet för dig som vill att besöka gudstjänstlokalen för enkel bön och ljuständning.

Vi hänvisar till vår aktuella kalender som kommer uppdateras kontinuerligt.

Dela dina böneämnen

Vill du dela ett böneämne med församlingen är du varmt välkommen att skicka detta till församlingsrådet som nås på: forsamlingsradet@kortedalakyrkan.se.

Ta del av gudstjänster hemifrån:

Vill du ta del av en gudstjänst hemifrån sänds det från flera olika kyrkor i landet. Varje söndag sänder SVT gudstjänster kl. 10.00 och Sveriges Radio kl. 11.00. De finns även tillgängliga på SVT Play och SR Play.  

Live-sända gudstjänster: https://equmeniakyrkan.se/aktuellt/live-sandningar/

Behöver du hjälp att handla?

Om du har svårt att ta dig ut själv och skulle behöva hjälp med att uträtta ärenden till exempel till mataffär eller apotek, hör av dig till
forsamlingsradet@kortedalakyrkan.se, så ska vi försöka hjälpas åt med detta.

Folkhälsomyndighetens information kring Coronaviruset på olika språk: https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/skydda-dig-och-andra/information-pa-olika-sprak/

Equmeniakyrkan uppdaterar fortlöpande information till församlingar gällande Coronaviruset här: https://equmeniakyrkan.se/aktuellt/forsamlingsinformation-med-anledning-av-coronaviruset/