Uppdatering kring coronaviruset (covid19) – 2020-03-28

Equmeniakyrkan Kortedala följer noga utvecklingen kring spridningen av coronaviruset och de riktlinjer och rekommendationer från berörda myndigheter och från Equmeniakyrkan nationellt.

Med anledning av regeringens nya beslut om förbud av sammankomster med fler än 50 personer samt tidigare bedömning av allmän spridningen av coronaviruset ses som mycket hög, ställs våra samlingar in tills vidare. Detta gäller samtliga samlingar, med undantag för barnpysselkvällarna och hemgrupper.

Kyrkan kommer vara upplåst de tider vi enligt programmet skulle firat gudstjänst och andakt på söndagar. Det kommer vid dessa tider finnas möjlighet för dig som vill att besöka gudstjänstlokalen för enkel bön och ljuständning.

Vi hänvisar till vår aktuella kalender som kommer uppdateras kontinuerligt.

Dela dina böneämnen

Vill du dela ett böneämne med församlingen är du varmt välkommen att skicka detta till församlingsrådet som nås på: forsamlingsradet@kortedalakyrkan.se.

Ta del av gudstjänster hemifrån:

Vill du ta del av en gudstjänst hemifrån sänds det från flera olika kyrkor i landet. Varje söndag sänder SVT gudstjänster kl. 10.00 och Sveriges Radio kl. 11.00. De finns även tillgängliga på SVT Play och SR Play.  

Live-sända gudstjänster: https://equmeniakyrkan.se/aktuellt/live-sandningar/

Behöver du hjälp att handla?

Om du har svårt att ta dig ut själv och skulle behöva hjälp med att uträtta ärenden till exempel till mataffär eller apotek, hör av dig till
forsamlingsradet@kortedalakyrkan.se, så ska vi försöka hjälpas åt med detta.

Folkhälsomyndighetens information kring Coronaviruset på olika språk: https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/skydda-dig-och-andra/information-pa-olika-sprak/

Equmeniakyrkan uppdaterar fortlöpande information till församlingar gällande Coronaviruset här: https://equmeniakyrkan.se/aktuellt/forsamlingsinformation-med-anledning-av-coronaviruset/

Aktuellt kring Coronaviruset (covid19)

Equmeniakyrkan Kortedala följer noga utvecklingen kring spridning av coronaviruset, och följer rekommendationer från berörda myndigheter och från Equmeniakyrkan nationellt. Då risknivån för allmän spridning är bedömd som mycket hög, vädjar vi att var och en med symptom, även milda, håller sig hemma och avstår att närvara vid samlingar tillsvidare.

I nuläget fortsätter vi att fira gudstjänst och bedömer inte att det är aktuellt att ställa in samtliga sammankomster i församlingen. Däremot kommer de samlingar där besökare till stor del utgörs av äldre att ställas in de närmsta veckorna.

Vi hänvisar till vår aktuella kalender som kommer uppdateras kontinuerligt.

Folkhälsomyndighetens information kring Coronaviruset på olika språk: https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/skydda-dig-och-andra/information-pa-olika-sprak/

Equmeniakyrkan uppdaterar fortlöpande information till församlingar gällande Coronaviruset här: https://equmeniakyrkan.se/aktuellt/forsamlingsinformation-med-anledning-av-coronaviruset/

Ta del av gudstjänster hemifrån:

Vill du ta del av en gudstjänst hemifrån sänds det från flera olika kyrkor i landet. Varje söndag sänder SVT gudstjänster kl. 10.00 och Sveriges Radio kl. 11.00. De finns även tillgängliga på SVT Play och SR Play.  

Live-sända gudstjänster: https://equmeniakyrkan.se/aktuellt/live-sandningar/

Behöver du hjälp att handla?

Om du har svårt att ta dig ut själv och skulle behöva hjälp med att uträtta ärenden till exempel till mataffär eller apotek, hör av dig till
forsamlingsradet@kortedalakyrkan.se, så ska vi försöka hjälpas åt med detta.

Sönda’kväll 23 februari

Som en del av församlingens temaår ”Till jordens yttersta gräns” har vi en samling där vi bjudit in Open Doors. Det är en internationell kristen missionsorganisation som kämpar för att hjälpa förföljda kristna runtom i världen.

Nu på söndag klockan 17 kommer de till vår kvällssamling och berättar om sitt arbete. I samband med samlingen blir det också fika. Varmt välkomna! 


Församlingens årsmöte

Söndagen den 15 mars i samband med gudstjänsten har församlingen sitt årsmöte. Alla församlingens medlemmar är välkomna för att se tillbaka till året som varit, samt att planera, välja förtroendeuppdrag och se framåt mot året som ligger framför. Årsmötet börjar efter gudstjänsten som är vid 11:00.

Välkomna!

Läsplan – Till jordens yttersta gräns

Läsplan – ”Till jordens yttersta gräns”

Här kan du följa vilken del av Apostlagärningarna som kommer vara i fokus vid de olika samlingarna på söndagarna under våren.

Datum   Tema
5/1   Apg 1
12/1   Apg 2:1-21
19/1   Apg 2:22-47
26/1   Apg 3
2/2   Apg 4:1-22
9/2   Apg 4:23-37
16/2   Apg 5:1-16
23/2   Apg 5:17-42
1/3   Apg 6
8/3   Apg 7:1-53
15/3   Apg 7:54-8:1
22/3   Apg 8
29/3   Apg 9:1-25
5/4   Apg 9:26-43
12/4   Apg 10
19/4   Apg 11
26/4   Apg 12
3/5   Apg 13:1-25
10/5   Apg 13:26-52
17/5   Apg 14
24/5   Apg 15
31/5   Apg 16:1-15
7/6   Apg 16:16-40

Temaår – Till jordens yttersta gräns

Under 2020 kommer vi i Kortedalakyrkan att följa Equmeniakyrkans temaår ”Till jordens yttersta gräns” som följer bibelboken Apostlagärningarna. Temaåret kommer märkas genom att vi i gudstjänster och predikningar under året kommer att följa texterna i Apostlagärningarna. Där får vi följa kyrkans första tid och läsa om hur lärjungarna bar ut de goda nyheterna om Jesus ut i världen.

Såhär skriver Equmeniakyrkan på sin hemsida om temaåret:
I Apostlagärningarna möter vi en kyrka som korsar gränser. Nationella, kulturella, andliga, sociala och inte minst personliga gränser. I Apostlagärningarna 1:8 får lärjungarna uppdraget att vittna om Jesus till jordens yttersta gräns. Det uppdraget kommer med ett löfte. ”Ni ska få kraft när den heliga anden kommer över er” står det i början av samma vers. Vi hoppas att din läsning av Apostlagärningarna ska få bli ett sätt att möta Gud. Att det får ge dig kraft, inspiration och mod att våga utmana de gränser du möter.
(https://equmeniakyrkan.se/till-jordens-yttersta-grans/ )

För att alla i församlingen ska kunna följa med under året har kyrkan köpt in andaktsböcker som alla som vill kan få. Där har olika personer med koppling till Equmeniakyrkan skrivit korta reflektioner utifrån texterna i Apostlagärningarna (bland annat en av våra församlingsmedlemmar!). Välkommen på en av våra samlingar så kan du få en andaktsbok.

Välkommen på pysselkvällar för barn!

En onsdagskväll varje månad anordnar vi i kyrkan pysselkvällar för barn mellan 8 och 12 år. Alla barn är välkomna till kyrkan för att pyssla, måla, leka och ha roligt. Kvällarna börjar vid 17:30 och håller på till 19:00. Under en kväll brukar vi ha en andakt, pyssla, leka och fika.

Datumen för vårens träffar är:
– 15 januari
– 5 februari
– 4 mars
– 1 april
– 13 maj

Har du några frågor eller är nyfiken på något, är du välkommen att skicka ett mail till barn@kortedalakyrkan.se.

Välkommen!

Yalda-/Julfest

Nu på söndag 22 december klockan 18 har vi en julfest/yaldafest. Yalda är en persisk högtid där man firar att årets mörkaste dag varit och att det nu blir ljusare. Vi firar att ljuset är på väg tillbaka och att Jesus kommer in i vår värld.

Det blir knytkalas. Alla som vill tar med sig mat, bröd eller godsaker så delar vi tillsammans på det som finns och har det trevligt tillsammans.

Varmt välkomna!

Städdag

Den 9 november klockan 9:30 – 13 är det städdag i kyrkan. Då är alla välkomna och tillsammans gör vi vår kyrka ren och fin. Det brukar bli en härlig dag med god gemenskap. Det blir också fika!

Vardagskyrka

Nu på torsdag, den 3 oktober klockan 19 – 21, är alla som vill välkomna till vardagskyrka hemma hos Emelie. Hon bor i hyreshuset vid kyrkan. Det blir en enkel samling där vi läser Bibeln, ber och firar nattvard tillsammans. Varmt välkommen!